Forum Posts

David Pierce
Sep 11, 2021
In Getting Started
Im new to Printing just a month...Ive enjoyed it alot and have made some cool things...I have a Ender 3v2, with cr bed leveler, and aluminum extruder drive feeder upgrade. Picked up the the 3d Chameleon. tried it with the cura, I couldnt get it to work. would print first color then wouldnt load. seemed to back everything out. wouldnt feed. didnt work, and now trying it with prusa. Ive gone through the gcode in prusa, updated it. gone through and tested the switch questions.. 1. Where does the filiment need to be in the tubes at the start of a print? at the hot end? at the drive motor? just in the "Y"? 2. Where does the filiment need to be in the "Y" ? Ive heard ya say a point in the video, but could you post a pic and point to it? 3. Does the PFTE coupler and tube need to be installed? its not on the instructions to do? just saw a video of the installation. 4. I believe I have the right distance set in the code for unload and load.. but I havent seem a video on how to get the measurement to make sure. Ive tried to start the test bmg print, with the filiment at the hot extruder end and the first color printed, and when it unloaded it stoped moving filiment once out of the extruder drive motor. then it would back up filiment for the next color. no filiment would load after that. Ive tried with the filiment in the Y and it would not load the filiment. Had the filiment at the gears of the extruder motor. it wont load. also when the printer self levels Gcode29 on the back leveling points its pushing the limit switch for a period of time. table 235mm X-114/Y- 229-----got from beta generator length is 445mm reload and 475 unload-----this lenght is from the hot point to the gears. time set to 8 Ive watched the videos a few times and re-ran sections of them and taken notes, but still must be missing something. thanks In advance! Dave
0
0
100

David Pierce

More actions
GreenLogoNoText.png